Vinete gasim mereu, dar numai cele de la sfarsitul verii sant cele mai gustoase.
Iata o noua reteta pentru camara mea ! 😀
Ingrediente
2 kg vinete curatate
2 linguri sare mare
800g gogosar (curatat de cotor si seminte)
2 linguri seminte de mustar
1 lingura chimion macinat
mai avem nevoie de:
4 borcane de 0,800g/sterilizate
Mod de preparare
Spalam, curatam si taiem vinetele cubulete. Le punem intr-un bol, presaram sare peste ele si le lasam cam 2-3 h.
Intre timp curatam gogosarii de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina.
Stoarcem vinetele de zeama lasat si adaugam peste ele, ardeii, semintele de mustar si chimion-ul.
Amestecam compozitia si o punem in borcane.
Le inchidem si le punem la fiert, la bain-marie pentru 40’.
Lasam sa se raceasca in apa calda, apoi cosmetizam/etichetam borcanele si le depozitam in camara.
Sursa: revista Libertatea pt Femei
Pofta buna!