Vinete pentru mancare, la borcan

vineri, 16 septembrie 2011 | Reply

Vinete gasim mereu, dar numai cele de la sfarsitul verii sant cele mai gustoase.
Iata o noua reteta pentru camara mea ! 😀

Ingrediente

2 kg vinete curatate

2 linguri sare mare

800g gogosar (curatat de cotor si seminte)

2 linguri seminte de mustar

1 lingura chimion macinat

mai avem nevoie de:

4 borcane de 0,800g/sterilizate

Mod de preparare

Spalam, curatam si taiem vinetele cubulete. Le punem intr-un bol, presaram sare peste ele si le lasam cam 2-3 h.

Intre timp curatam gogosarii de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina.

Stoarcem vinetele de zeama lasat si adaugam peste ele, ardeii, semintele de mustar si chimion-ul.

Amestecam compozitia si o punem in borcane.

Le inchidem si le punem la fiert, la bain-marie pentru 40’.

Lasam sa se raceasca in apa calda, apoi cosmetizam/etichetam borcanele si le depozitam in camara.

Sursa: revista Libertatea pt Femei

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *