Tortulet inimioara

luni, 13 februarie 2012 | Reply

De Valentine days ,ceva simbolic si cu multa dragoste !
Particip cu reteta la concursul“Ce-ti pofteste inima”de pe blogulPe masa din bucatarie.

Timp de pregatire: 60’

Ingrediente

½ pachet foetaj Bella

1 plic crema instant de vanilie

250ml lapte

2 lingurite zahar praf

1 plic zahar vanilat

4 lingurite dulceata de capsuni

Jeleuri

Mod de preparare

Intindem foaia de aluat pe planseta infainata si decupam cu ajutorul unei forme, 4 inimiare. Punem bucatile de aluat in tava tapetata cu hartie, peste ele punem alta hartie de copt si o tava deasupra (ca sa nu se umfle aluatul, prea tare in pene J). Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20’, la foc mare. Lasam blaturile la racit si intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pe plic.

Asezam un blat pe farfurie, il ungem cu una lingurita de dulceata si cu un pos, in care am pus crema, decoram mai intai de jur imprejur, apoi mijlocul . Adaugam bombonelele jeleu, pe care le apasam bine in crema si deasupra punem cel de al doilea blat. Decoram cu dulceata si crema .

Ps: dintr-o foaie (1/2 de pachet) am decupat 4 inimiare 13/13cm si am realizat 2 tortulete.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *