Tort fluture – aniversar

sâmbătă, 5 mai 2012 | Reply

Pentru a raspunde si ultimei provocari in marele si lung-ul…concurs“Delimano”,am preparat aceste doua tortulete, in stil cat mai original si care sau dovedit a fi tare delicioase !

Timp de pregatire : 100′

Ingrediente

Blaturi:

3 oua

3 linguri faina

½ lingurita pudra matcha (ceai verde Japonez)

3 linguri zahar

Crema:

250 ml lapte

1 plic cu crema de vanilie

1 lingurita extract de vanilie

Pt insiropat :

3 linguri sirop de papadie

6 linguri apa

Décor:

2 linguri dulceata de gogonele

1 lingurita dulceata de lubenita

1 lingurita dulceata de piersici

Mod de preparare

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu zaharul pana devin bezea, adaugam galbenusele pe rand si la final faina in care am amestecat praful de matcha. Amestecam usor cu o paleta, de jos in sus. Golim coca in formele future, de silicon, nivelam si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30’. Lasam blaturile sa se raceasca in forme si numai dupa aceia le scoatem.

Pentru crema, , adaugam intr-un bol laptele rece din frigider, vanilia si praful-crema.Mixam cu robotul pana obtinem o crema bine legata si dam la frigider pentru 15-20’.

Blaturile reci, le sectionam in doua, pe orizontala, le insiropam, punem un strat de crema, apoi partea superioara de blatul si “imbracam” tortuletele fluturi, cu restul de crema.

Pentru ornat am folosim cele trei feluri de dulceata.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *