Tort fin cu crema de cafea/brandy

miercuri, 8 ianuarie 2014 | 2 Replies

La multi ani ! si bine v-am regasit in noul an.
Am sa incep cu o reteta dulce 😉 de la prietenii mei dragi, de la Dr.Oetker, cu care colaborez din 2011 si care mi-au facut dinnou 😀 si de aceste sarbatori de iarna 🙂 o surpriza foarte placuta 😀 . Le multumesc frumos si pe aceasta cale! Am primit un colet cu multe bunatati (vezi foto) si ca de fiecare data 😉 si o sugestie: o reteta de tort. Am preparat tortul care este un deliciu ! daca nu ma credeti ? va poftesc sa serviti 😀 sa va convingeti, sau si mai bine cumparati produsele Dr.Oetker necesare, care se gasesc in toate magazinele noastre si testati reteta , nu veti regreta cu siguranta 😉

Timp de pregatire: 120’

.

Ingrediente

Blat:

4 oua

3 linguri apa fierbinte

150g zahar

1 plic Zahar vanilinat Dr.Oetker

150g faina

50g Gustin (amidon de porumb)

2 lingurite Praf de copt Dr.Oetker

Sirop:

300ml apa calda

100g zahar pudra

2 lingurite Esenta de cafea 38ml Dr.Oetker

Crema:

2 plicuri Crema de prajituri cu gust de cafea/brandy Dr.Oetker

450ml lapte rece de la frigider

4 linguri zahar pudra

Décor:

2 plicuri Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker (reteta era cu 1 plic)

300ml lapte rece de la frigider( in reteta era 150ml)

1 lingurita esenta de cafea ( este optiunea mea personala)

Inimioare ornamente de zahar Dr.Oetker

Creioane pentru décor Sidefate Dr.Oetker

Trandafiri décor Dr.Oetker

Mod de preparare

Punem ouale intregi in bolul mixeru-lui, adaugam apa si mixam 1 minut la viteza maxima. Dam la viteza mica, adaugam zaharul vanilinat si zaharul, mixam 1 minut apoi trecem pe viteza maxima si mai mixam aproximativ 2 minute.

Separat amestecam faina, praful de copt si amidonul, adaugam amestecul in compozitia optinuta anterior, amestecand continuu. Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de 24cm, unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180*, pentru 30 minute.

Blatul copt, il scoatem din tava, indepartam hartia si-l punem la racit pe un gratar.

Intre timp, preparam siropul, amestec-and zaharul cu apa pana se topeste complet, adaugam esenta, apoi dam la rece.

Cand blatul este coplet rece, il sectionam in trei.

Preparam crema ; adaugam laptele, zaharul si plicurile Crema de prajituri, respectand instructiunile de pe ambalaj.

Totul fiind pregatit :-P incepem asamblarea: imbracam forma de tort in folie alimentara, punem prima felie de blat , o insiropam cu 1/3 din sirop, adaugam jumatate din crema si o intindem uniform pe toata suprafata. Deasupra adaugam a doua felie de blat, o insiropam cu 1/3 din sirop si o ungem cu ceaalalta jumatate de crema. Deasupra asezam ultima felie de blat si o insiropam cu cantitatea ramasa. Acoperim tortul cu folie si-l dam la frigider pentru 45’.

Pentru décor am adaugat laptele rece, esenta si Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker, in bolul mixerului si am mixat pana am optinut o frisca tare, bine legata. Am dat si frisca la rece pentru cateva minute, pana la decorarea tortului.

Imbracam tortul in frisca si decoram dupa imaginatie si placere. Eu am folosit creoane pentru décor, trandafiri si inimioare ornamente de zahar Dr. Oetker.

Pofta buna !

 

 

2 thoughts on “Tort fin cu crema de cafea/brandy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *