Tort cu fructe de padure

joi, 28 aprilie 2011 | Reply
Un dulce racoritor si delicios, ideal de pregatit in perioada calduroasa!

Ingrediente

Blat:

400g biscuit petit beure

300g unt

1 fiola esenta rom

Crema:

500g fructe de padure congelate

500g frisca Hulla

450 iaurt gras

300g zahar

30g gelatin

1 fiola esenta vanilie

Mod de preparare

Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece.Fructele le punem intr-o strecuratoare si le lasam la decongelat si scurs.
Gelatina o punem la hidratat in putina apa.Frisca o batem si o dam la rece. Iaurtul cu zaharul si vanilia le frecam bine pana se topeste zaharul.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam fructele si gelatin, omogenizam totul si turnam compozitia peste blat. Dam la frigider pentru cel putin 3-4h, sau preferabil, peste noapte.Se orneaza sau nu, dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata deasupra.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *