Tinctura de papadie

marți, 4 iunie 2013 | Reply

Se recomandă cure de primăvară şi toamnă pentrudetoxifierea organismului.

Indicatii terapeutice:colesterol mărit; tulburări circulatorii (cianoză, varice);insuficienţa hepatică; hepatită ; litiaza biliară; stimularea secreţiei pancreatice;litiaza renală; insuficienţă renală; obezitate colita cronică; enterocolită; constipaţie; hemoroizi; acne si eczema.

Timp de pregatire: 2 saptamani

Ingrediente

Flori de papadie

Palinca (alcool)50grade

Mod de preparare

Punem intr-o sita marunta cam 2 miini pline de flori, le spalam, le lasam la scurs, apoi le maruntim (eu m-am folosit de robot).

Asa maruntite, se pun intr-un litru de palinca, se amesteca, se pun untr-un borcan cu filet si se lasa la macerat timp de doua saptamani, la soare, sau aproape de o sursa de caldura.

Zilnic se va agita borcanul o data sau doua ori.

Dupa perioada de macerare, se filtreaza si se pune in recipiente inchise la culoare.

Mod de administrare:

1 lingurita de tinctură de 3 ori pe zi, dimineţa, la prânz şi seara, cu 30 minute înainte de masă, diluată în 100 ml apă. Pentru persoane care nu suportă alcoolul, tinctură se poate dilua în ceaiul pentru afecţiuni circulatorii şi hepato-biliar, dar să fie ceaiul fierbinte, atunci alcoolul se evaporă, iar principiile active rămân în ceai. Tratamentul va fi urmat de la 1 la 5 luni în funcţie de gravitatea şi vechimea bolii. Se poate lua şi pre­ventiv, o lingurita în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.

Sa va fie de bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *