Tinctura de leurda

joi, 23 mai 2013 | Reply

Este modul cel mai indicat de a beneficia de proprietatile plantei pe parcursul intregului an.
Depurativ, antihelmintic, antisclerotic, antihipertensiv, antidepresiv, antiturbeculos, antireumatic, antidiareic, cicatrizant, antiseptic.

Se ia cate 10-15 picaturi ( aprox. 1 lingurita ), de 4 ori / zi in 1/2 pahar apa, in cure de minimum 3 saptamani.
Timp de pregatire+macerare: 2 saptamani

Ingrediente

Leurda proaspata

Palinca (alcool) de cereale sau fructe 45-50grade

Mod de preparare

Frunzele spalate si scurse, se introduc in borcane pana la gat insa fara a se indesa, peste care se toarna palinca, pana se umple borcanul. Borcanele se tin langa o sursa de caldura 2 saptamani, (eu le-am tinut afara pe pervazul geamu-lui) timp in care se agita zilnic, apoi se strecoara si se pastreaza in sticle mici de culoare inchisa.

Indicatii terapeutice:Curatirea sangelui, boli cronice de piele, arterioscleroza, balonari si colici, vertij, ameteala, hipertensiune arteriala, tuberculoza pulmonara, hidropizie, viermi intestinali, neliniste, depresie, rani greu vindecabile, malarie, boli cardiovasculare, eczeme, reumatism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *