Ideala pentru zilele fierbinti si nu numai…
Ingrediente
400g biscuiti
200g unt
250ml frisca lichida
300g capsuni + 3 bucati pt ornat
200g zahar praf
1 plic gelatin
Mod de preparare
Macinam biscuitii cu robotul, punem untul la topit si-l incorporam in biscuitii sfaramati.
Tapetam cu folie, o tava cu pereti detasabili si rasturnam amestecul in ea. Cu o lingura apasam biscuitii si ii intindem uniform pe suprafata tavii, inclusiv pe laterale formam o bordura uniform de groasa si inalta cam de 4-5cm. Acesta este blatul tartei, pe care-l punem in frigider , pana pregatim umplutura.
Intr-un bol, hidratam gelatin si o pregatim conform instructiunilor de pe plic.
Capsunile spalate si curatate de codite, le punem in blender, adaugam, zaharul si le pasam bine.
Frisca o batem spuma tare si incorporam usor in ea, pasta de capsuni si gelatina.
Scoatem tava cu blatul din frigider si-l umplem . Ornam cu felii de capsune deasupra, apoi dam dinnou la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!