Tarta racoroasa cu capsuni

marți, 6 august 2013 | Reply

Ideala pentru zilele fierbinti si nu numai…

Ingrediente

400g biscuiti

200g unt

250ml frisca lichida

300g capsuni + 3 bucati pt ornat

200g zahar praf

1 plic gelatin

Mod de preparare

Macinam biscuitii cu robotul, punem untul la topit si-l incorporam in biscuitii sfaramati.

Tapetam cu folie, o tava cu pereti detasabili si rasturnam amestecul in ea. Cu o lingura apasam biscuitii si ii intindem uniform pe suprafata tavii, inclusiv pe laterale formam o bordura uniform de groasa si inalta cam de 4-5cm. Acesta este blatul tartei, pe care-l punem in frigider , pana pregatim umplutura.

Intr-un bol, hidratam gelatin si o pregatim conform instructiunilor de pe plic.

Capsunile spalate si curatate de codite, le punem in blender, adaugam, zaharul si le pasam bine.

Frisca o batem spuma tare si incorporam usor in ea, pasta de capsuni si gelatina.

Scoatem tava cu blatul din frigider si-l umplem . Ornam cu felii de capsune deasupra, apoi dam dinnou la rece pentru cateva ore.

 

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *