Taitei chinezesti cu legume

luni, 21 noiembrie 2011 | Reply


Daca va plac pastele preparate in stil chinezesc, incercati reteta…sigur nu veti regreta.

 

Timp de preparare: 45’

Ingrediente

1 pachet de taitei de orez (chinezesti)

100g varza taiata fideluta

100g telina radacina, taiata bastonase

100g morcovi taiat bastonase

200g ardei gras- rosu, verde si galben taiat fasii

2 fire de ceapa verde

3 catei de usturoi

2 feliute de ghimbir proaspat

2 lingurite ulei

2 lingurite sos de soia

1 praf de sare

un praf de piper

Mod de preparare

Fierbem taitei conform instructiunilor de pe punga, apoi ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie, de preferat wok , incingem uleiul, adaugam usturoiul, ghimbirul si partea alba de la ceapa, toate tocate marunt, le lasam 1 minut sa se caleasca apoi adaugam varza , telina, morcovii, ardeii, si le mai calim cam 2minute. Saram si piperam apoi adaugam taiteii de orez si sosul de soia. Amestecam totul, luam cratita de pe foc, presaram restul de ceapa verde si putem servi.

Sand deliciosi atat calzi cat si reci. Se pot servi simpli sau ca si garnitura la diferite fripturi din carne sau peste.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *