Asa cum v-am promis 😛 vin cu o noua reteta de sirop . Salvia, numita si Palma Maicii Domnului, este folosita in medicina populara de mai bine de 2.500 de ani, fiind, dupa cum ii spune si numele, „cea care salveaza”.
Daca intr-adevar, cineva doreste sa-si intareasca sistemul nervos slabit si sa-si imbunatateasca starea generala de sanatate, atunci salvia si preparatele din salvie nu trebuie ocolite.
Timp de pregatire: 180’
Ingrediente
3Kg zahar
450g salvie
3L apa plata
2 lamai de marime medie
Mod de preparare
Recoltam crengutele de salvie cu tot cu frunze, le spalam sub jet de apa rece si le lasam pe un prosop la scurs.
Punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, adaugam salvia si lasam cam 10’ , la foc mic sa-si elimine aromele, apoi cu o paleta cu gauri, indepartam plantele. Adaugam zaharul si lasam la fiert. Dupa circa 60’, adaugam zeama celor doua lamai si fierbem in continuare pana optinem consistenta dorita de sirop. Eu l-am mai fiert inca 60’ dupa ce am adaugat lamaia.
Intre timp pregatim sticlele pe care le spalam si uscam.
Cand siropul este gata, luam o sita pe care o asezam deasupra palniei, trecem siropul prin ea si umplem sticlele. Punem sticlele in paturi pana a doua zi cand le stergem cu un prosop umed, le etichetam si le depozitam in camara.
Este un sirop aromat pe care-l folosesc atat la prepararea bauturilor racoritoare, indulcirea ceaiului , ca toping la inghetata sau indulcitor in cremele de prajituri.
Pofta buna!
ai cumva si de vanzare?
Nu mai am 🙁 productia de anul trecut s-a epuizat, dar in 2 luni aproximativ voi prepara acest sirop dinnou. Te astept sa revii .