Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

sâmbătă, 7 septembrie 2013 | 2 Replies

Sunt excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care ţin post, e o mâncare foarte sănătoasă şi deosebit de gustoasă !

Timp de pregatire : 4 zile , neaparat insorite 😉

Ingrediente

6 kg rosii organice

100g busuioc proaspat (tija si frunze)

1L ulei de masline

Mod de preparare

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom optine niste felii grozav mirositoare si deosebit de gustoase :lol: . Strangem rosiile intr-un cosulet.

Spalam si sterilizam borcanele cu filet, trecem sub jet de apa busuiocul proaspat, ne pregatim la indemana uleiul de masline.

Punem pe fundul borcanului busuioc, apoi rosii coapte si la final acoperim dinnou cu busuioc. Umplem borcanul cu ulei de masline si infiletam capacul. Etichetam si dam la camara,unde se pot pastra pana la patru luni. Dupa ce desfacem borcanul, il pastram la frigider, musai ;-) .

Pofta buna !

2 thoughts on “Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *