Pulpe de pui sub capac de paine

duminică, 24 aprilie 2011 | Reply

Este un meniu aspectos, usor de facut si super delicios !

Ingrediente

2 pulpe mari de pui

300 gr rosii

100 gr masline fara samburi

1 catel usturoi

1 pahar vin alb

300 gr ciuperci champignon

1 ardei iute uscat

patrunjel

2 frunze de dafin

2 linguri ulei de masline

Pt capac (aluat)

150ml apa

1 lingura ulei de masline

5 gr sare

300 gr faina

1 plic drojdie uscata

Mod de preparare

Punem ingredientele pt aluat, in masina de paine, in ordinea de mai sus si programam pe framantat si dospit.
Intr-o tigaie punem la calit in 2 linguri de ulei de masline, 1 catel mare de usturoi necuratat doar zdrobit putin. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana se rumenesc bine, adaugam 1 pahar de vin albiar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile taiate in felii mari, patrunjelul tocat si foile de dafin.
Amestecam totul, oprim flacara si transferam continutul intr-o cratita ce se poate da la cuptor. (Asta din lipsa vasului de ceramica...vezi sursa).
Pe planseta de lucru, infainata, intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei.
Intr-un bol micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid .Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine.
Dam cratita la cuptor, la 180 grade, pentru 30 minute.Lasam cateva minute sa se racoreasca dupa care rupem din capac,scoatem carnita, legume si putin sos, pe farfurie si servim.
Inmuem bucatele de capac de paine, in sosul aromat yumi,yumi...e o nebunie mancarica asta.

sursa

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *