Pui picant chinezesc

sâmbătă, 7 aprilie 2012 | Reply

Un meniu din bucataria Chineza, cu ardei iute si piper Sichuan, deosebit de delicios !

Timp de pregatire:60’

 

 

 

Ingrediente

2 pulpe inferioare de pui

2 aripi intregi de pui

2lingurite sos de soia

14 ardei iuti uscati

1 praf de sare

½ lingurita boabe de piper Sichuan

20 bucati arahide crude

150ml ulei de palmier

Mod de preparare

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin 30’(eu le-am lasat de seara pana dimineata).

Intr-un wok, punem uleiul si cand este bine incins, adaugam boabele de piper, apoi ardeii iuti intregi. Amestecam usor si cu grija la miros ! v-a fi intepator si iute ! dar in cateva secunde ardeii vor deveni maronii si trebue sa-i scotem din tigaie, ii punem pe o farfurioara si adaugam carnea.

Prajim carnea in uleiul iute, cam 15’, intorcand-o pe toate partile, apoi adaugam dinnou ardeii iuti si mai prajim putin. Cand carnea este aproape gata, adaugam arahidele crude, amestecam totul, mai lasam pret de 1’ si scoatem totul pe servetele absorbante.

Am servit preparatul cu orez fiert la aburi si ornat cu ceapa verde.

PS: In ciuda cantitatii mari de ardei iute folosit, preparatul este deosebit de gustos si numai usor picant !

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *