Mere, nuci si scortisoara 😯 un amestec irezistibil ! Voi ce parare aveti, am 😉 sau nu am drepatate ?
Timp de pregatire:70’
Ingrediente
400 g margarina
400g zahar
200g nuca macinata
400g faina
1 praf de copt
4 oua
5 mere medii
1 lingurita scortisoara pudra
2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la dr. Oetker
Mod de preparare
Punem in bol-ul mixerului, margarina (la temperature camerei), cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand si ouale.
Separat in alt bol amestecam faina cu praf-ul de copt si nuca macinata. Amestecam cele doua compozitii pana optinem una cremoasa.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Curatam merele de coaja si cotor, le taiem in doua, le crestam (vezi poza) si le asezam peste aluat, inpingandu-le usor in compozitie. Deasupra presaram pudra de scortisoara.
Dam tava in cuptorul dinainte incalzit si coacem prajitura la 180* timp de 50’.
Cand se raceste, presaram deasupra cu zahar pudra, portionam si servim.
Pofta buna !
Tu sti ca sunt adepta prajiturilor cu fructe….iar aceasta are si minunatia de nuci, deci nu poate fi decat de exceptie !!!
Te invit cu mare drag la Campania mea de Sarbatoare : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te astept cu drag Lia si te tzuc !
Multumesc de invitatie draga mea ! voi participa cu mare drag <3.
O seara frumoasa !