Prajitura cu mere si branza

duminică, 21 iulie 2013 | Reply

O minunatie de prajitura, super delicioasa !

Timp de pregatire: 90’

 

Ingrediente

3 oua

100g unt

200g zahar

1 fiola esenta de rom

Coaja rasa de la 1 lamaie

100g stafide

75 g gris

1 plic praf de copt

40g amidon

800g branza proaspata de vaci

200 g smantana grasa

5 mere verzi

5 linguri gem de caise

30g zahar pudra

frisca pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta.

Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70’.Dupa primele 40’, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.

Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise( pe care l-am incalzit si dizolvat cu 2 linguri de apa).

Lasam sa se raceasca bine (eu l-am lasat de seara pana dimineta), indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .

Eu am taiat prajitura, in patrate generoase pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *