Prajitura cu cirese

marți, 14 iunie 2016 | Reply

O prajitura foarte gustoasa, usoara si rapid de pregatit chiar si pentru cei mai putin experimentati in bucatarie. 😀

Timp de pregatire: 50′

Ingrediente

800 g cirese proaspete fara samburi
570 g faina
300 g unt
375 lapte batut
5 oua
300 g zahar
20 g praf de copt
1 lamaie (coaja rasa + zeama)
un praf de sare
1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Punem untul tinut in prealabil la temperatura camerei , in bolul mixeru-lui, adaugam zaharul si mixam 3-5' dupa care adaugam ouale si mixam in continuare, tot acum adaugam coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
Separat intr-un bol punem faina, praful de copt si cel de sare si amestecam bine ingredientele.
Incepem si adaugam alternativ, in bolul mixeru-lui, cate doua trei linguri din amestecul de faina , cate putin lapte batut , pana incorporam toate ingredientele si la final adaugam zeama de lamaie, mai mixam putin si compozitia de prajitura este gata.
Turnam totul intr-o tava 35/25 cm, nivelam cu o spatula si adaugam ciresele frumos in straturi, fara sa le apasam prea tare in aluat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si coacem 40' la temp. 170*
Dupa ce s-a copt , se lasa la racit complet , se pudreaza cu zahar farin si se taie dupa preferinta , apoi se mananca cu pofta :lol:

Sa va fie de bine !

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *