Un dulce usor, racoros si super delicios !
Timp de pregatire : 90’
Ingrediente
300gr făină
60 gr fulgi de cocos
200 gr zahăr
1 plic praf de copt
180gr iaurt
80 ml ulei
130 ml sirop de mentă
3 ouă
1 lingura extract vanilie
125 gr ciocolată amarue cu menta
Pt ornat:
200 g smantana dulce
50g zahar pudra
3 stropi colorant alimentar verde
ciocolata after eight
Mod de preparare
Amestecăm într-un bol, făina, zahărul, praful de copt şi fulgii de cocos. Apoi punem iaurtul, ouăle, uleiul, siropul de mentă şi extractul de vanilie. Amestecăm totul bine si vom optine o compoziţie fluidă.
Ciocolata o rupem bucăţi potrivite. Scoatem bolul din aparat, il asezam pe o hartie de copt, trasam un cerc si decupam. Udam bucata de hartie apoi o stoarcem/strangem in palma.
Ungem cu unt interiorul bolului multicooker, asezam la baza hartia umeda, peste care punem bucatile de ciocolata si deasupra turnam compozitia de menta.
Punem bolul in multicooker, inchidem capacul, selectam din meniu programul bake , temperatura 180*, timp de coacere 50’ si apasam pe start.
Cand timpul s-a scurs, scoatem aparatul din priza, deschidem capacul si lasam prajitura sa se raceasca, numai dupa aceia o scoatem din bol.
Batem smantana cu zaharul pana se intareste, adaugam colorantul, omogenizam si dam la rece.
Cand prajitura s-a racit complet, taiem putin din capac (sa nu o lasam cu bolta) si o ornam cu frisca, dupa imaginatie.
Eu am acoperit-o cu frisca, am tapetat blatul de jur inprejur cu tablete mici de cioco cu menta after eigh, am sfaramat deasupra putina coca si am presarat cateva bucatele mici din aceiasi ciocolata.
Ps: Daca nu aveti multicooker , nu e nici o problema , folositi cuptorul aragazului si veti optine acelasi rezultat.
Pofta buna!