Pogaci

duminică, 24 ianuarie 2016 | Reply

Ave-am de ceva timp, prin frigider, o caserola cu jumari de porc, pe care am pastrat-o pentru a pregati la un moment dat,pogacele 😉 A sosit momentul 😆 si am trecut la treaba ;-).
Reteta este una veche si este din cartea Sandei Marin.
Se pregatesc usor si se mananca rapid 😀

Timp de pregatire:100′

Ingrediente

500g faina
250ml lapte
5g drojdie uscata
30g zahar
2 oua
60g untura de porc
250g jumari de porc
1 lingurita rasa de sare
piper
Pt deasupra:
1 ou

Mod de preparare

Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o damde-oparte.
Apoi punem laptele caldut intr-un bol, adaugam zaharul si drojdia, o lasam sa activeze 10'.
Cernem faina pe masa de lucru, facem loc la mijloc, turnam laptele cu drojdia, adaugam ouale, untura, sarea si piperul. Framantam pana ingredientele sunt incorporate si optinem un aluat bine legat, cam 10' ;-), nu dureaza mai mult .
Intindem aluatul intr-o foaie groasa de un deget si repartizam deasupra, intr-un strat cat mai egal, pasta de jumari. Inpachetam aluatul in patru si dam la frigider pentru 10'.
Repetam operatiunea cu inpachetatul inca de trei ori, la intervale de 10', apoi intindem aluatul intr-o foaie de 1/2 cm grosime.
Decupam forme rotunde (de marimea unui pahar de vin), le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut deasupra.
Coacem in cuptorul dinainte incalzit, la temperatura de 180* , pentru 15'-17'.
Din ramasitele de aluat, intindem o foaie, taiem bastonase si le coacem. Optinem astfel si niste saratele delicioase :-D.

Spor la preparat si pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *