Sunt delicioase atat calde cat si reci, merg de minune langa un iaurt sau o cana de lapte, la micul dejun .
Placinte reinterpretate 😀 , am incercat si zic eu, am reusit sa dau nastere unui nou preparat delicios !
Noua ne-au placut mult si tocmai de aceia, am decis sa postez reteta 😀 poate o incercati si voi ?
Timp de pregatire: 120’
Ingrediente
500ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingura zahar
100ml ulei
100 g smantana pt gatit
980g faina alba
20g tarate de grau
2 lingurite drojdie uscata
100g amestec de seminte (susan;in;floare;dovleac)
Umplutura:
Branza sarata framantata
Ceapa verde
Pasta de ardei copti
Pt copt:
50g ulei
Mod de preparare
Aluatul l-am pregatit in masina de paine; simplu, rapid si fara batai de cap J . Daca detineti si voi o masina... adaugati ingrediente enumerate pt aluat, exact in ordinea de mai sus si programati masina pt framantare si dospire. Daca nu aveti masina care sa framante in locul vostru, veti proceda exact ca si la framantarea aluatului de paine .
Intre timp pregatim umplutura: Taiem cozile de ceapa verde cat mai marunt, le punem intr-un bol, adaugam branza si o lingura de pasta de ardei copti. Amestecam bine.
Cand aluatul este gata, il scoatem pe masa infainata, il mai framantam putin si il impartim in gramajoare. Daca faceti placinte mici ca mine, impartiti aluatul in 16 bucati. Dar daca folositi o tigaie cu dimensiuni mai mari, impartiti aluatul in 12-14 bucati si veti optine niste placinte mai mari J voi alegeti J.
Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul in forma sferica, cat mai subtire. Se adauga cate o lingura de umplutura, se intinde pe toata suprafata si se ruleaza strans. Se rasuceste si se aduna (vezi foto), apoi cu sucitorul intindem si formam dinnou o sfera. Pregatim toate placintele, le asezam pe planseta infainata si numai dupa aceia incepem sa le coacem.
Luam o tigaie cu fund dublu sau o tigaie din fonta cu capac, o punem pe flacara la incalzit.
Cand este incinsa, ungem fundul tigaii cu foarte putin ulei, (cu o pensula de silicon ) si punem o placinta . Punem capacul si lasam sa se coaca la foc moderat cateva minute, aprox. 5’. Aluatul se va umfla si cand vedem ca marginile devin usor maronii, intoarcem placinta si o mai coacem pana se rumeneste frumos, apoi o scoatem pe o farfurie.
Procedam la fel si cu celelalteJ dar sa nu uitam ca de fiecare data cand coacem o alta placinta, este necesar sa ungem cu pensula, fundul cratitei cu ulei !
Spor la preparat si pofta buna la mancat !