Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

vineri, 12 decembrie 2014 | Reply

Un meniu simplu, rapid de gatit 😉 foarte gustos si sanatos 😆

Timp de pregatire: 30′

Ingrediente

400g paste integrale ( am folosit spaghete)
2 linguri ulei de masline
100g bacon
4 catei mari de usturoi
14 frunze proaspete de salvie
400g ciuperci proaspete
500ml smantana
1 lingura amidon
sare
piper
fulgi chilli, optional

Mod de preparare

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita, acoperite cu capac pana preparam sosul ;-)
Taiem baconul cubulete, curatam si tocam usturoiul, frunzele de salvie le spalam si le taiem fideluta. Ciupercile spalate si bine sterse de apa, le taiem in felii.
Incalzim uleiul intr-o tigaie si adaugam baconul pe care il prajim pana devine crocant. Scoatem apoi bucatelele de bacon intr-o farfurioara pe hartie absorbanta si dam deoparte.
In grasimea rezultata adaugam usturoiul si salvia, lasam cateva secunde, apoi adaugam ciupercile. Amestecam si calim bine ciupercile cu usturoi si salvie. Cand s-a evaporat toata apa lasata de ciuperci, adaugam smantana in care am incorporat si amidonul. Amestecam totul bine, apoi adaugam bucatelele crocante de bacon. Omogenizam, asezonam cu sare, piper si fulgi chilii, aducem sosul la punctul de fierbere si dupa cateva clocote luam de pe foc.
Asezam pastele pe farfurie si deasupra punem cateva linguri generoase de sos cald.
Presaram cu frunze de salvie taiate fideluta :lol:

Pofta buna ! ;-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *