Echipa Gustos.ro, prietenii mei vechi 😉 si dragi, mi-au trimis o invitatie sa particip la cea mai recenta campanie cu bloggeri, pe care ei o realizeaza impreuna cu cei de la. pastehutton.ro .
Cine sunt acestia? Hutton este cel mai mare producator de paste fainoase cu capital integral romanesc din Ardeal, cu o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu. Recent, firma si-a dublat capacitatea de productie, adaugand o linie de fabricatie noua, italiana, de ultima generatie. Astfel, ei au inclus in gama lor mai multe sortimente de paste lungi, paste scurte si paste speciale (romburi, melcisori etc.).
M-am bucurat de invitatie si am raspuns pozitiv 😀 am primit un cos cu produse pastele Hutton si astfel am pregatit prima reteta 😆 pe care doresc sa o impart cu voi 😉
Acum ca am testat si eu, pastele Hutton , pot sa va spun ca DA, sunt intradevar paste de calitate care merita sa fie cumparate, incercati si va veti convinge…
Dar sa trecem la reteta ( mai multe imagini aici ) :
Timp de pregatire :30’
Ingrediente
250 g paste Hutton
1 conserva ton in suc propriu
½ lamaie mare (suc si coaja)
5 linguri ulei de masline + 1 lingura ulei masline de pe rosii
3 linguri rosii uscate conservate in ulei
7 frunze menta proaspata
2 catei mari de usturoi
3 linguri pesmet
100 g cascaval ras
1 lingurita sare
Mod de preparare
Punem 1 lingura cu ulei de masline intr-o cratita antiaderenta si cei doi catei de usturoi curatati si usor zdrobiti. Cand uleiul s-a incins, adaugam pesmetul si il prajim pana cand capata o culoare aurie uniforma . Dam cratita la o parte si scoatem bucatile de usturoi (se arunca).
Luam o oala mai mare, adaugam 2,5L apa si ½ lingurita sare, punem la fiert si cand apa da in clocot, adaugam pastele. Amestecam putin, de 2-3 ori, punem capacul si din momentul in care incepe sa fiarba, lasam exact 3’. Consistenta pastelor trebue sa fie al dente.
Scurgem pastele si le adaugam peste pesmetul din cratita. Adaugam rosiile maruntite si dam cratita inca un minut pe foc, nu mai mult.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu sucul si coaja rasa de lamaie, rupem cu mana, in bucatele mici frunzele de menta proaspata si le amestecam bine.
Turnam sosul optinut peste paste, bucatile de ton scurse si cascavalul ras.
Amestecam bine si le servim stropite cu putin ulei de pe rosii si optional cu inca putin cascaval.
Pofta buna !