Paste cu sos aromat

miercuri, 21 septembrie 2011 | Reply

O delicioasa mancare, care ne duce cu gandul la frumoasa Italie cu minunatele ei preparate culinare. 😀

Ingrediente

500g paste

500g carne macinata (amestec porc+vita)

2 linguri ulei

1 ceapa mare

1 ardei kapia rosu

1 morcov

1 rosie mare

Putin praz

Tarhon proaspat

1 crenguta rozmarin

½ lingurita chimen macinat

Sare

piper

Patrunjel frunze

Mod de preparare

Curatam ceapa, o splam si o tocam marunt. Indepartam semintele,spalam si maruntim si kapia. Curatam, spalam si dam pe razatoarea mare, morcovul. Prazul bine spalat il feliem.

Punem intr-o tigaie, la incins, uleiul ramas si adaugam ceapa, kapia si prazul.

Calim 5’ apoi adaugam morcovul si mai lasam impreuna inca 3’, dupa care punem si carnea.

Amestecam totul, asezonam cu sare si piper, adaugam tarhonul, rozmarinul si chimenul si lasam la foc mic, sub capac cam 20-30’. Curatam rosia de pielita, o maruntim si o adaugam la sos, inainte cu 5-6 minute de a fi gata.

Pana se face sosul, fierbem pastele (conform instructiunilor de pe ambalaj) in apa cu sare +1 lingura ulei. Cand sant gata le rasturnam in strecuratoare, le trecem sub jet de apa rece, apoi le punem intr-un bol cu capac.

Cand servim, punem in farfurie mai intai paste, apoi sos din abundenta si presaram deasupra patrunjel verde maruntit.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *