Paste cu branza si carnati

vineri, 25 aprilie 2014 | Reply

Este o reteta veche, pe care am invatat-o de la mama si tin minte ca de multe ori, pastele folosite de ea, pe vremea aceea nu prea erau de calitate si se sfaram-au 🙁 …dar acum cu pastele Hutton pot sa va garantez reusita de 100% a acestui delicious preparat 😀 .
Reteta in imagini, pas cu pas, o gasiti AICI.

Folositi pastele Hutton, sunt de calitate, sunt minunate in toate formele!

Timp de pregatire: 45’

Ingrediente

300g paste Hutton melcisori

200g carnati afumati (facuti in casa)

200g telemea

100g cascaval

50g unt

30g pesmet

4 linguri mari iaurt 2,8%,(1lingura/portie)

Frunze de marar verde

Mod de preparare

Punem pastele Hutton la fiert, in apa clocotita in care am pus ½ lingurita sare, si le fierbem exact 7’, dupa care le golim intr-o strecuratoare si le trecem sub cateva jet-uri de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.

Punem bucatile de carnati la prajit in putin ulei si ii intoarcem pana se rumenesc, apoi ii scoatem pe un servet de hartie, ii lasam putin la scurs si ii taiem bucatele mici.

Intre timp, dam pe razatoarea mare telemeaua si pe razatoarea mica, cascavalul.

Impartim (ochiometric) ingredientele (paste;telemea;cascaval), in jumatate si le asezam in forma astfel: un strat cascaval, apoi paste, carnati si branza telemea. Al doilea strat paste, carnati, telemea si restul de cascaval. Deasupra adaugam restul de unt, in bucatele.

Dam vasul la cuptorul dinnainte incalzit si coacem la 200* timp de 30’, pana isi formeaza o crusta maronie deasupra.

Lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi cu un cutit taiem in patru (portii), scoatem cu o paleta in farfurii si servim preparatul cu iaurt deasupra si marar verde.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *