Paine cu rosii uscate

vineri, 1 noiembrie 2013 | Reply

O paine speciala cu aroma si un gust minunat !

Timp de pregatire: 200’

Ingrediente

Aluat:

400ml apa

100ml lapte

1 ou (putin batut)

1 lingura zahar

1 lingurita sare de mare

2 linguri ulei

1 kg faina alba "Dobrogea"

2 lingurite drojdie uscata

Umplutura:

Rosii uscate

Glazura:

1 ou

1 lingura lapte

2 linguri amestec de seminte (in,susan,floare,dovleac)

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat le punem in cuva masinii, in ordinea enumerata. Setam masina pentru framantat si dospit.

Cand aluatul este gata, il rasturnam pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei si-l impartim in doua . Intindem fiecare bucata de aluatul cu mana, adaugam bucati de rosii, stropim cu putin ulei (de la rosii), rulam si asezam in doua tavi de chec. Acoperim cu un prosop si le lasam la dospit inca 30’-40’.

Batem oul cu laptele si cu o pensula ungem painicile. Presaram deasupra amestecul de seminte si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’. Primele 5’ lasam la foc mare apoi dam la foc mediu.

Cand s-au copt, scoatem tavile cu paine din cuptor si le acoperim cu un prosop 15’, apoi rasturnam tavile, scoatem painicile si le infasuram pe fiecare in cate un prosop si le lasam asa pana se racesc. Feliem painea si servim .

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *