Muschiulet de porc, umplut

marți, 1 decembrie 2015 | 2 Replies

O friptura gustoasa, savuroasa si plina de arome.
Se poate servi ca fel principal sau ca aperitiv ! Eu l-am servit rece , pe platou alaturi de alte „carnoase” 😀

Timp de pregatire : 60′

Ingrediente

2 bucati muschiulet de porc
500 g carne tocata
300 g bacon feliat
1 ou
sare
piper
4 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim umplutura; lintr-un bol, amestecam carnea tocata cu oul, usturoiul maruntit, boia, sare si piper dupa gust .
Luam cate un muschiulet si cu un cutit, sectionam pe lungime fara sa-l taiem de tot, doar cat sa se deschida ca si o carte. Asezam o folie alimentara deasupra si batem putin carnea, mai mult sa se intinda putin, nu trebue insistat prea tare ca fibrele sa nu se rupa.
Repartizam umplutura pe suprafata muschiuletu-lui si apoi adunam laturile si-l formam la loc, de data aceasta umplut. Luam feliile de bacon si le asezam peste muschiulet, una langa alta, astfel incat sa-l acoperim in totalitate .Procedam la fel si cu al doilea muschiulet.
Asezam bucatile intr-o tava , le stropip cu ulei, adaugam 1/2 pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor , la 180*C , pentru aprox. 1h si jumatate. Dupa 60' verificam daca mai este sau nu lichid in tava, daca e nevoie mai complectam cu putina apa si in ultimele 15', indepartam folia si lasam friptura sa se rumeneasca frumos.
Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna !

2 thoughts on “Muschiulet de porc, umplut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *