Aceasta muratura, am gasit-o intamplator pe una dintre retelele de socializare 😯 . O doamna draguta, a postat o poza atragatoare cu rondelele de rosii verzi, impreuna cu reteta… am citit-o si din acel moment am stiut sigur ca vreau sa o incerc 😛 .
Asa ca, nu stiu de unde provine aceasta reteta sau cine a inventat-o dar stiu sigur ca de acum incolo v-a ocupa un loc sigur, in camara mea 😉 . Multumesc Laura M. !
Timp de pregatire: 20min+2 zile,macerare
Ingrediente
2,5gk rosii verzi
200g ardei dulce
100g ardei iute
100g usturoi
400ml otet
100g sare grunjoasa
1 lingura cu varf oregano uscat
Mod de preparare
Spalam gogonele si le lasam la scurs. Ardeiul iute il spalam si-l curatam de seminte si cotor. Usturoiul il curatam si il spalam.
Gogonelele le taiem felii si le punem intr-un bol/oala mai mare. Ardeii si usturoiul ii trecem prin masina de tocat iar pasta optinuta o adaugam peste gogonele. Adaugam sarea, otetul si oregano, amestecam usor ingredientele, punem un capac peste oala si lasam la macerat timp de doua zile. O data pe zi (dar nu este ne-aparat nevoie) amestecam usor in muratura care isi va lasa multa zeama.
Dupa cele doua zile de macerare, pregatim 5 borcane de 800g sterilizate, pe care le umplem cu rondelele de gogonele si deasupra turnam sucul lasat. Punem capacele, etichetam si depozitam borcanele in camara.
Muratura, servita alaturi de friptura, se poate consuma ca atare sau cu putin ulei deasupra.
Pofta buna !