Medalion de somon in cuptorul cu convectie

luni, 3 iunie 2013 | Reply

Preparatul este usor de facut, rapid si extrem de gustos ! Daca va place pestele si aveti in dotare , un cuptor cu convectie, va recomand sa incercati aceasta reteta .

Timp de pregatire: 30’

Ingrediente

1 bucata medalion de somon(250-300g)

50ml ulei

Sare de mare

Piper

Fungi chili

2 fire ceapa verde

½ bucata ardei kapia

2 rosii

4 frunze proaspete de salvie

Mod de preparare

Spalam pestele, il stergem cu un servet absorbant si-l asezonam cu sare grunjoasa, piper si fulgi chili.

Spalam ceapa si ardeiul kapia,le tocam si le punem intr-un vas yena. Adaugam o lingura de ulei, asezam deasupra medalionul si stropim cu restul de ulei. Tocam frunzele de salvie si le presaram deasupra. Punem vasul in cuptor, setam temperatura la 180* si timpul de coacere 20’. Dupa 15’, indepartam capacul si adaugam rosiile taiate felii, punem capacul la loc si lasam cuptorul sa-si termine timpul setat.

Servim preparatul cald, ca atare , cu garnitura preferata sau pe pat de rucola, asa cum am procedat eu :-P .

Ps: Preparatul se poate coace si in cuptorul electric sau cu gaze.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *