Preparatul este usor de facut, rapid si extrem de gustos ! Daca va place pestele si aveti in dotare , un cuptor cu convectie, va recomand sa incercati aceasta reteta .
Timp de pregatire: 30’
Ingrediente
1 bucata medalion de somon(250-300g)
50ml ulei
Sare de mare
Piper
Fungi chili
2 fire ceapa verde
½ bucata ardei kapia
2 rosii
4 frunze proaspete de salvie
Mod de preparare
Spalam pestele, il stergem cu un servet absorbant si-l asezonam cu sare grunjoasa, piper si fulgi chili.
Spalam ceapa si ardeiul kapia,le tocam si le punem intr-un vas yena. Adaugam o lingura de ulei, asezam deasupra medalionul si stropim cu restul de ulei. Tocam frunzele de salvie si le presaram deasupra. Punem vasul in cuptor, setam temperatura la 180* si timpul de coacere 20’. Dupa 15’, indepartam capacul si adaugam rosiile taiate felii, punem capacul la loc si lasam cuptorul sa-si termine timpul setat.
Servim preparatul cald, ca atare , cu garnitura preferata sau pe pat de rucola, asa cum am procedat eu :-P .
Ps: Preparatul se poate coace si in cuptorul electric sau cu gaze.
Pofta buna!