Mancare de linte si carnati albi, prajiti

joi, 21 martie 2013 | Reply

Un meniu sanatos, hranitor, usor si rapid de facut. Poftiti la masa 😀 .

Timp de pregatire: 60’

 

Ingrediente

300g linte uscata
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1 lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita chimen macinat
4 linguri pasta de rosii
Sare
Piper
Carnati albi/sau de care va plac

Mod de preparare

Lintea se pune la inmuiat in apa rece, cel putin 2h inainte de preparare. Eu am lasat-o de seara pana dimineata, apoi am pus-o la fiert pentru 30’. Rasturnam lintea intr-o strecuratoare si intre timp curatam, spalam si tocam ceapa.

Punem 1 lingura de ulei la incins, intr-o tigaie incapatoare. Adaugam ceapa si o calim cu grija fara sa o ardem. Adaugam boia-ua si dupa 1’ punem lintea. Amestecam bine, adaugam restul de condimente si pasta de rosii. Lasam sa fiarba impreuna inca 10’, amestec-and des, sa nu se arda si mai asezonam daca e nevoie, apoi luam de pe foc.

In alta tigaie incingem restul de ulei si adaugam carnatii crestati, pe care ii prajim bine pe ambele parti. Masa e gata !

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *