Magiun de prune – silvoiz

duminică, 6 septembrie 2015 | 2 Replies

In acest anam avut dinnou prunii din fata casei, foarte incarcati de rod, iar soarele cu gradele sale multe, au copt fructele si le-a dat o dulceata grozava:lol:
Am facut magiun, sau cum se spune in Ardeal, silvoiz,din doua soiuri diferite, prune grase si prune bistrite.
Diferenta dintre ele este de culoare si aroma, care e mai bun ? nu stiu, ambele sunt dementiale:-D

Reteta este simpla sifoarte naturala 😀

Timp de pregatire :180′

Ingrediente

4 kg prune fara samburi
8-9 borcanele de 190gr/cu capac,sterilizate

Mod de preparare

Spalam prunele si le scoatem samburii. Punem prunele pe rand, in blender si le maruntim. Acest proces ajuta la micsorarea duratei de fierbere.
Pasta optinuta o golim intr-un ceaun (al meu este de 5L), apoi o punem pe flacara si amestecam din cand in cand, in prima ora ;-)ca apoi incepe sa se ingroasa tot mai mult si este nevoie de amestecat mult mai des, pentru a nu se prinde de pereti.
Dar trebue sa va avertizez : mare grija sa aveti deoarece clocoteste si stropeste intr-un mare fel...si doamne fereste sa va ardeti...
Eu am fiert amestecul de prune grase 2h si 30', iar cele bistrite, fiind mai carnoase, doar 2h pana am optinut consistenta dorita. E clar ca depinde mult si de soiul fructelor si desigur de consistenta pe care fiecare o doreste. Cu cat se fierbe mai mult, cu atatveti optine un magiun mai gros, mai bine legat.
Cand magiunul este gata, se pune asa fierbinte, in borcane.
Se lasa borcanele la racit, apoi se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza in camara .

Spor la preparat si pofta la mancat !

2 thoughts on “Magiun de prune – silvoiz

    1. admin Post author

      Multumesc draga mea de vizita si totodata de invitatie. Sper sa-mi pot face timp…as participa cu drag, am o gramada de retete care asteapta sa fie redactate 🙂 te pup .

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *