Anul acesta in premiera, am vrut sa prepar si lichior-uri, chiar daca nu suntem nici unul dintre noi iubitori de ele.
Dar pentru ca tot am menta in cantitati…m-am gandit sa incerc si eu acest lichior. Si va spun cu mana pe inima, ca nu-mi pare rau 😆 este o nebunie ! atat de bun yumiii ! imi place si mie 😉 .
Se prepara in doua etape, dar foarte usor !
Timp de pregatire doua saptamani
Ingrediente
Ingrediente prima etapa:
1500 g Frunze proaspete de menta
3L palinca
Ingrediente a doua etapa:
1500g zahar
500ml apa
1 lingurita cuisoare zdrobite
Optional: colorant alimentar verde
Mod de preparare
Mod de preparare prima etapa
Spalam bine frunzele de menta (cu tot cu tije daca sunt crude, le taiem cu foarfeca daca sunt mai lungi) si le asezam intr-un borcan cu filet. Turnam deasupra palinca, punem capacul , inchidem ermetic si asezam borcanul undeva la soare “sa stea la plaja” vreo doua saptamani :-D .
Mod de preparare etapa a doua:
Zaharul, apa si cuisoarele le punem intro cratita pe flacara si lasam la fiert cam 30’, vom optine un sirop usor legat si aromat.
Strecuram palinca aromata din borcan (menta ramasa se arunca), strecuram si siropul optinut la etapa doi de preparare si le amestecam bine.
Daca dorim sa-l coloram :) acum este momentul, adaugam cate putin colorant, pana optinem culoarea de intensitatea dorita (verde mai inchis sau verde mai deschis).
Lichiorul nostru este gata !
Ps: Se pastreaza in loc racoros (camara/pivnita) in sticle inchise ermetic.
Hai noroc si la mai mare !
Respect doamna Lia ,
multumesc frumos pentru preparatele ce le-ati (expont) sint foarte perfecte.
Am incercat si eu citeva din ein ele,mersi mult de tot .Mie im-i place foarte mult bucataria Romaneasca si de acea sint in continu in Internet dupa ceva delicios din Romania .Mersi mult de tot.
P.S.
Daca cunva nu intelegeti ce am vrut sa scriu,im-i cer iertare ,dar de 37 de ani nu am mai scris Romaneste (dar totusi im-i dau silinta) va doresc toate cele bune si multe salutari din Augsburg(Weiter so)
Cu drag Edi!
Multumesc pentru apreciere si vizita, domnule Edi Muller ! Ma bucura faptul ca ati gasit preparate care va plac, aici pe blogul meu si va astept cu drag si in continuare. Daca aveti intrebari referitoare la retete/preparate, va rog sa-mi scrieti in com. si am sa va raspund cu placere .
Cat despre faptul ca nu ati mai scris in romaneste timp de atatia ani…va felicit ca nu ati uitat si sa stiti ca ati scris foarte bine :).
O zi minunata sa aveti !
o sa incerc si eu reteta de lichior de menta si sper sa imi reuseasca
Spor la preparat dn. Puiu ! Fiți fara grija sigur veți reusi… M-aș bucura daca ați reveni cu impresii, mulțumesc !
Buna ziua
Am incercat si eu sa fac lichior de menta.As dori sa ramana culoarea aceea verzuie frumoasa, dar cand pun siropul cu zahar,isi schimba culoarea in galben-verzui.Am incercat de mai multe ori dar acelasi rezultat.Ce sa fac sa nu-si mai schimbe culoarea?
Multumesc
Draga mea Helen, culoarea pe care ai optinut-o este perfect normala,se poate foarte bine servi ca atare, sau ca sa optii acel verde de frunza, adaugi colorant verde alimentar 🙂 PS:eu am folosit si colorant, de aceia arata asa…imi cer scuze ca am omis sa specific… am completat acum si in reteta.
O seara frumoasa !
Un kilogram si jumatate de menta,nu este nici o greseala?
Buna Florin, nu este gresala 🙂 aceasta este cantitatea folosita. Menta cu tot cu tije si frunze.