Lapte de pasare

miercuri, 2 martie 2016 | Reply

Am pregatit acest „dulce” :-P, pentru 1 Martie si ca sa fie in tema, am decorat castronasele in care am servit desertul ;-), cu bezele zdrobite, in culorile snurului de martisor, alb si rosu :-D.
Desertul a fost savurat cu mare placere de cei care mi-au calcat pragul si mi-au urat, o primavara frumoasa ! 😆

Timp de pregatire: 45′

Ingrediente

1 L lapte
6 oua
200 g zahar
1 lingurita exract de vanilie
1 lingurita amidon
1 lingura de rom

Mod de preparare

Punem intr-o cratita, la fiert, laptele si vanilia.
Separam albusurile de galbenusuri si le punem in boluri separate.
Albusurile se bat spuma tare, cu 100g zahar. Cand laptele incepe sa fiarba , dam flacara la foc mic, cu o lingura luam din albusul spuma, ii netezim suprafata lasand-o putin bombata, apoi impingem albusul din lingura cu ajutorul unei lingurite, in cratita cu lapte. Formam astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita. Se tin mai putin de 2' pe o parte, se intorc si pe cealalta parte si se tin inca pe atata. Se scot cu paleta cu gauri si se pun intr-o sita ca sa se scurga. Continuam pana terminam toata spuma, apoi strecuram laptele.
Ps:Pentru ca albusul sa ramana ferm, trebue sa avem grija ca laptele sa nu fiarba in clocote si sa nu fierbem prea mult albusurile ;-).
Separat frecam galbenusurile cu zaharul si amidonul pana isi dubleaza volumul. Adaugam peste acest amestec cate putin din laptele cald si omogenizam, apoi golim totul in cratita cu restul de lapte si dam la fiert, la foc mediu. Amestecam si fierbem pana ce crema, incepe sa se lege, dupa acea o dam la o parte. Cand crema s-a racit, adaugam romul si amestecam.
Golim crema intr-un bol mare, iar deasupra asezam ouale din albus. Scoatem cu polonicul in castronase, farfurii sau cupe si servim cu pofta :-D.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *