Cu noul aparat Philips Multicooker , gatesc rapid, usor , fara griji si bucataria ramane curata 😉 . Este atat de simplu, aleg programul potrivit, setez temperatura si apas pe start 😀 .
Încearcă şi tu noul aparat de gătit multifuncțional Philips Multicooker şi, dacă nu este pe măsura aşteptărilor tale, ai garanţia returnării banilor în 60 de zile. Intra pe www.philips.ro/cooker şi pe www.facebook.com/acasacuphilips si descopera mai multe despre Philips Multicooker.
Un sos foarte iute 😯 , gustos si fara conservanti !
Recomandare : dupa deschiderea recipientului, pastrati in frigider !
Timp de pregatire: 120’
Ingrediente
2kg gogosari rosii
800g ardei chili
800g ceapa rosie
100g usturoi
50g sare de mare
200g zahar
200ml otet
Mod de preparare
Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem eventual in cateva felii mari.
Curatam ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de bucatarie( daca nu aveti le puteti trece prin masina de carne).
Punem in bolul multicooker-ului, otetul cu sarea si zaharul, selectam programul Boil, timp 10’ si inchidem capacul. Dupa finalizarea programului, adaugam legumele maruntite, amestecam si selectam programul Stew, timp 1 ora.
Golim amestecul intr-o oala, lasam putin la racit apoi trecem totul prin blender ( daca detineti un blender profesional, nu e nevoie sa raciti compozitia, o pasati asa fierbinte si astfel castigati timp, eu nu am :cry: ) si obtinem o pasta densa dar care curge. Punem pasta in bolul multicookeru-lui, selectam programul Boil, timp 15’, dupa care ketchup-ul este gata.
Il turnam in recipiente sterilizate pe care le punem la duns(in paturi) pana a doua zi. Etichetam, pozam 8-) si la camara cu ele :lol: .
Ps: Daca nu aveti blender, de nici un fel :-? pune-ti amestecul fiert (dupa cele 60’)direct in recipientele sterilizate, fara sa mai fierbeti 15’ in plus , nu veti otine un ketchup dar veti optine un sos foarte iute si la fel de bun !
Pofta buna!
O reteta super. Bravo Lia si bafta!
Multumesc Rocsy draga esti o draguta si o adevarata susutinatoare 🙂 ma bucur ca iti place reteta .
O seara placuta !