Nu am mai facut de multa vreme acesti cozonacei care noua, ne plac tare mult. Si cum nuci sparte nu am avut… mi-am zis ca or fi buni ei si cu cocos. Si pe cuvant 😆 nu m-am inselat deloc !!!
Timp de pregatire: 120 minute
Ingrediente
Ingredientept aluat:
30 gr drojdie
300 ml lapte
2 linguri zahar tos
500 gr faina
2 oua intregi
2 galbenusuri
80 gr margarina topita
2 lingurite praf de portocalaun varf de cutit de sare
Sirop
200g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
100ml apa
Glazura
8 linguri zahar tos
200g nuca de cocos
Mod de preparare
Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)
Intre timp am pus apa,esenta si zaharul pe foc si le-am lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece.
Am amestecat nuca de cocos cu zaharul si le-am pus intr-o tava, in care sa am suficient spatiu pt tavalitul formelor.
Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm grosime, pe care am taiat-o in fasii late cam de 2 cm .
Am uns formele, cu putina margarina si am infasurat fasia de aluat, in spirala. Am uns cu sirop, spirala de aluat dupa care am tavalit-o prin zaharul cu nuca de cocos.
Am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele si le-am pus in cuptorul dinainte incalzit, pentru 20’.
I-am lasat cam 10-15 minute, sa se raceasca, apoi rasucind usor, i-am scos de pe forme.
Sant la fel de gustosi si calzi si reci deopotriva.
Pofta buna!