Cu un usor iz de usturoi cu aroma de salvie, si seminte din beljug… mananci si parca nu te mai saturi de aceste delicioase painici !
Ingrediente
200ml apa
½ lingurita zahar
½ lingurita sare
2 linguri ulei de masline
1 lingurita unt
20g Frunze tocate de salvie
1 lingurita granule usturoi
500g faina integrala
1 plic drojdie uscata
pt uns deasupra:
1 ou
1 lingura lapte
amestec de seminte: in;susan;floare si dovleac
Mod de preparare
Punem ingredientele in masina de paine, in ordinea enumerata, setam programul pe framantat si dospit si dupa 90’ scoatem aluatul pe masa de lucru.Impartim aluatul in 12 bulgarasi, formam suluri pe care le impletim, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam inca 30’ la dospit si intre timp pornim cuptorul aragazului.
Batem oul cu laptele si cu o pensula ungem impletiturile. Presaram deasupra semintelesi dam tava la copt pt 45’.
Pofta buna!