Gogosari umpluti cu struguri

luni, 3 octombrie 2011 | Reply

Este conserva de muratura preferata de familia mea si v-o recomand cu mare drag. Fina, dulce acrisoara, aromata, delicata si tare de efect langa o friptura de orice fel !
V-am convins ?

Timp de preparare 1h si 50′

Ingrediente

Pentru un borcan de 10L.

2 kg gogosari mari

4-5 morcovi

1 radacina telina cu tot cu Frunze

1,5 kg struguri albi cu boabe mari

Solutia:

3 l apa plata

1,25l otet

650g miere de albine

625ml ulei

2 linguri cu varf, sare grunjoasa

1 lingura, boabe de piper

Foi de dafin

Mod de preparare

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte,curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri.
Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov,una de telinasi-l umplem cu boabe de struguri.
Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din telinasau morcov, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.

Asezam gogosarii in borcanul dinnaite spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam prea tare.
Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote siasa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari.Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru 1- 2 zile, dupa care, etichetam borcanul si-l depozitam in camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *