Este conserva de muratura preferata de familia mea si v-o recomand cu mare drag. Fina, dulce acrisoara, aromata, delicata si tare de efect langa o friptura de orice fel !
V-am convins ?
Ingrediente
Pentru un borcan de 10L.2 kg gogosari mari
4-5 morcovi
1 radacina telina cu tot cu Frunze
1,5 kg struguri albi cu boabe mari
Solutia:
3 l apa plata
1,25l otet
650g miere de albine
625ml ulei
2 linguri cu varf, sare grunjoasa
1 lingura, boabe de piper
Foi de dafin
Mod de preparare
Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte,curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri.Asezam gogosarii in borcanul dinnaite spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam prea tare.
Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote siasa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari.Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru 1- 2 zile, dupa care, etichetam borcanul si-l depozitam in camara.
Pofta buna!