Tare buni langa o cana fierbinte de cafea, ceai sau lapte !
Timp de pregatire 60′
Ingrediente
200g unt
2 oua
400g fulgi de ovaz
200g stafide
100g zahar
200/300g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta vanilie
1 lingura cafea ness
1 lingurita lapte
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam fulgii cu stafidele, faina si praful de copt.
Separat frecam untul cu zaharul si cele doua oua. Dizolvam nessul in lingurita de lapte si-l incorporam in crema de unt. Adaugam si esenta si incorporam toate ingredientele uscate.
Compozitia, va fi mai mult sau mai putin tare, functie de cantitatea de faina folosita si de ce aspect final dorim sa le dam biscuitilor (vezi PS:)
In ambele cazuri formam bilute si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasa-nd loc intre ele, apoi le dam la copt pentru aprx. 20-25’, functie de cuptor.
Eu am jonglat cu faina si am facut fursecuri plate si fursecuri bombate ! Ba mai mult , cateva bombite (cu continut mai mare de faina), le-am tavalit prin zahar pudra, inainte de coacere si astfel am obtinut trei forme de fursecuri ! Sau altfel spus ;-) “aceiasi marie cu alta palarie “ :-D
PS:Daca dorim sa obtinem fursecuri plate, folosim doar 200g faina, pentru cele bombate/bila, folosim 300g faina.
Pofta buna!