O friptura plina de savoare si arome imbietoare, pe care am pregati-o in vasul de lut si astfel carnea a iesit atat de frageda si buna incat voi repeta „operatiunea” cat de curand 🙂 .
Timp de pregatire: 120’
Ingrediente
1 kg pulpă de porc
2 morcovi
1 ardei kapia
1 ardei iute
100g telina
2 cepe
15 catei usturoi
piper
cimbru
rozmarin
1 lingura ulei
200ml vin roşu
100ml apa
1 botrcan rosii aromate(conserva 800g)
Mod de preparare
Taiem carnea in felii, o saram si piperam. Curatam zarzavatul il spalam si-l taiem felii inclusiv usturoiul.
Ungem vasul de lut, punem jumatate din zarzavaturile amestecate in prealabil, asezam deasupra feliile de carne si peste ele, restul de zarzavat.
Adaugam apa si vinul, condimentam si golim deasupra rosiile (feliate si decojite).
Punem capacul si dam la cuptor pentru 90 minute. Daca, dupa acest timp friptura mai are mult sos, mai lasam la cuptor fara capac, inca 15 minute.
Se serveste ca atare, sau cu legumele zdrobite si astfel transformate intr-un sos gros, servit alaturi de carne si eventual cartofi natur, piure, prajiti, dupa pofta fiecaruia.
Eu am servit friptra ca atare cu o portie generoasa de rucola J.
Pofta buna !