Friptura de porc inabusita

vineri, 21 iunie 2013 | Reply

O friptura plina de savoare si arome imbietoare, pe care am pregati-o in vasul de lut si astfel carnea a iesit atat de frageda si buna incat voi repeta „operatiunea” cat de curand 🙂 .

Timp de pregatire: 120’

Ingrediente

1 kg pulpă de porc

2 morcovi

1 ardei kapia

1 ardei iute

100g telina

2 cepe

15 catei usturoi

sare

piper

cimbru

rozmarin

1 lingura ulei

200ml vin roşu

100ml apa

1 botrcan rosii aromate(conserva 800g)

Mod de preparare

Taiem carnea in felii, o saram si piperam. Curatam zarzavatul il spalam si-l taiem felii inclusiv usturoiul.

Ungem vasul de lut, punem jumatate din zarzavaturile amestecate in prealabil, asezam deasupra feliile de carne si peste ele, restul de zarzavat.

Adaugam apa si vinul, condimentam si golim deasupra rosiile (feliate si decojite).

Punem capacul si dam la cuptor pentru 90 minute. Daca, dupa acest timp friptura mai are mult sos, mai lasam la cuptor fara capac, inca 15 minute.

Se serveste ca atare, sau cu legumele zdrobite si astfel transformate intr-un sos gros, servit alaturi de carne si eventual cartofi natur, piure, prajiti, dupa pofta fiecaruia.

Eu am servit friptra ca atare cu o portie generoasa de rucola J.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *