Frigarui de pui cu ananas

joi, 19 ianuarie 2012 | Reply

Un meniu delicious, o combinatie minunata de carne, legume si fructe proaspete. Inscriu si aceasta retetala„Dulce Romanie – provocarea lunii ianuarie 2012”http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html.

Timp de pregatire: 60 minute

Ingrediente

300 g piept de pui, taiat cuburi

1/2 ardei gras rosu, taiat cuburi

150 g ananas proaspat, taiat cuburi

1 lingura sos de soia

Marinata:

1 lingurita sos chilli

1 lingura vin de orez

Un farf cutit piper macinat

1 lingurita amestec chinezesc cu 5 condimente

1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui, ardeiul gras si ananasul in cuburi de marimi aproximativ egale.

Punem intr-un bol, sosul de soia, vinul de orez, uleiul si restul ingredientelor pentru marinata.

Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 minute.

Dupa 30 de minute, formam frigaruile, alternand bucati de carne, ardei gras si ananas, avand grija ca la ambele capete sa avem bucati de carne.

Asezam frigaruile de pui pe gratarul incins si lasam pana carnea este facuta si rumena, intorcandu-le periodic, pe fiecare parte.

Servim cu sos dulce de chilli si garnitura dupa placul fiecaruia.

Eu am servit impreuna cu garnitura de orez cu mazare si ardei fierte la steamer.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *