Focaccia cu rosii

sâmbătă, 1 iunie 2013 | Reply

O paine aromata si foarte, foarte gustoasa ! La micul dejun sau in pachetul de gustare, este o paine cu mare cautare 😉 .

Ingrediente

300 ml lapte

200 ml apa

2 lingurite sare de mare

1 lingura zahar

50 ml ulei de masline

½ lingurita oregano

½ lingurita chimen macinat

½ lingurita cimbru

1 kg faina alba

2 lingurite drojdie uscata

Ingrediente glazura:

100ml ulei de masline

8 rosii mici

3 crengute rozmarin proaspat

1 fir busuioc proaspat

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus, apoi setam aparatul pentru framantat si dospit.

Intre timp, pregatim o tava antiaderenta ( de preferat) in care punem jumatate din ulei, il intindem cu o pensula, pe toata suprafata sic and aluatul este gata, il rasturnam direct in tava. Il intindem cu mainile unse, adaugam deasupra si restul de ulei, facem si cateva adancituri in aluat, acestea se vor umple cu ulei, dar nu va speriati..uleiul nu este prea mult. Tocam frunzele, le presaram deasupra, asezam si rosiile feliate, mai presaram putina sare de mare si dam la cuptor pentru 35-40’.

Se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *