Minunate pentru micul dejun sau o gustare intre mese 😀
Vedeta preparatului :
Porumb dulce la conserva de la SunFood Fructe Si Legume😆
Timp de pregatire: 120′
Ingrediente
Aluat:
200ml ulei
200ml smantana 12% grasime
200ml apa
2 oua (batute putin)
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
500g faina
14g drojdie uscata(2 plicurideDr. Oetker)
Umplutura:
porumb dulce
2 albusuri de ou
Pt uns deasupra:
2 galbenusuri de ou
seminte de susan negre
Mod de preparare
Framantam un aluat din ingredientele enumerate, eu am folosit masina de paine in care am adaugat ingredientele in ordinea enumerata mai sus, dupa framantare lasam aluatul la dospit o ora.
Impartim aluatul in 4,intindem cu sucitorul, pe rand, cate o bucata de aluat dand-ui forma dreptunghiulara si taiem fasii (vezi poza). Crestam fiecare fasie pe o latura, rasucim fasia de aluat, formand o sfera, cu partea crestata la exterior, apasam putin in mijloc si formam o gropita, pe care o umplem cu o lingurita de boabe de porumb.Asezam floricica in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu tot aluatul, eu am optinut 2 tavi ori 12 floricele fiecare.
Batem putin albusurile de ou si cu o pensula, ungem bine boabele de porumb,astfel se vor lipi bine atat de aluat cat si intre ele.
La final ungem cu galbenus de ou fiecare floricica, presaram cateva seminte de chimen negre, pentru contrast si lasam cam 15'la crescut.
Cand timpul s-a scurs si cuptorul este incins, dam la copt pentru 20'. Primele 10'le coacem la 200* dupa care scadem temperatura la 180*.
Se pot servi atat calde cat si reci deopotriva.
Pofta buna !