Dulceata de cirese

joi, 23 iunie 2011 | Reply

Serviti va rog, e foarte buna si gustoasa ! 😛

Ingrediente

2,200g cirese spalate si fara samburi

2,200g zahar

½ lamaie, doar zeama

7 borcane 375g cu capac/sterilizate

celofan

Mod de preparare

Am spalat si am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o oala bine spalata. Peste cirese, am adaugat zaharul le-am amestecat bine, am pus capacul si le-am lasat la frigider de seara pana dimineata.
A doua zi le-am amestecat si le-am pus sa fiarba in cuptor, fara capac, timp de 2h.
In ultimele 15’ de fiert, am adaugat zeama de lamaie, apoi asa fierbinte am pus-o in borcane. Pe fiecare borcan am pus o bucatica de celofan ud si am infiletat bine capacul.
Am tinut aprox.15’, borcanele cu capacul in jos, dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca, fara sa le mai pun in paturi la sterilizat.
Cand sau racit, le-am cosmetizat si etichetat, dupa care le-am asezat frumusel pe raft in camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *