Crema de fasole uscata, varianta de post

sâmbătă, 1 decembrie 2012 | Reply

La multi ani Romania !

Azi, am preparat o traditionala fasole (dinnou fasole 😉 ) dar varianta fara carne 😯 si credeti-ma pe cuvant, nu este cu nimic mai prejos decat surata ei, anterioara 😆 . Sper sa va placa , e tareeeeee buna !

Timp de pregatire:200′

Ingrediente

1kg fasole uscata, alba

2 bucati morcovi

2 buc. pastarnac

2 buc. patrunjel

½ buc. telina

2 fire ceapa verde

2 foi dafin

1crenguta de cimbru uscat

Piper

Garnitura:

4 cepe rosii, mari

60ml ulei

1 lingurita boia dulce de ardei

ardei iute

Mod de preparare

Fasolea bine spalata, o punem la fiert, sa de-a cateva clocote, dupa care o strecuram si aruncam apa.

In oala sub presiune, punem apa la fiert. Intre timp curatam si spalam legumele.Cand apa da in clocot, adaugam fasolea si zarzavaturile si mirodeniile.Lasam la fiert 2h.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.

Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem foile de dafin si cimbrul. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine textura dorita.

Am servit crema garnisita cu ceapa prajita, un ardei iute alaturi si paine proaspata cu seminte, facuta in casa :-D .

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *