Usor de facut, foarte gustosi, mici, crocanti si aspectosi, minunati serviti langa o halba de bere !
Poftiti la covrigi-ei 😀 da-u si-o bere !
Timp de pregatire:200’
Ingrediente
200g apa
1 lingurita sare
1 lingurita rasa chimen macinat (grosier)
½ lingurita zahar
2 linguri ulei
500g faina integrala
10g drojdie uscata
Pt glazura:
1 ou
1 lingurita lapte
½ lingurita chimen macinat (grosier)
Mod de preparare
Adaugam ingredientele in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam aparatul pentru framantat si dospit.
Cand aluatul este gata de prelucrat, adica dospit, frumos crescut J, il rasturnam pe planseta de lucru si-l impartim in bucatele mici din care formama rulouri lungi, subtiri, din care formama cornuletele(vezi foto).
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol, ajutandu-ne de o furculita, batem oul cu laptele si cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem cornuletele. Presaram chimen deasupra si le dam la copt (cuptorul fiind preincalzit), pentru 20-25’.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!
La ce temperatura trebuie copti?
Multumesc!
Buna Kara712, covrigii se coc la 180* 🙂