Covrigei din faina integrala si chimen

luni, 27 august 2012 | 2 Replies

Usor de facut, foarte gustosi, mici, crocanti si aspectosi, minunati serviti langa o halba de bere !

Poftiti la covrigi-ei 😀 da-u si-o bere !

Timp de pregatire:200’

Ingrediente

200g apa

1 lingurita sare

1 lingurita rasa chimen macinat (grosier)

½ lingurita zahar

2 linguri ulei

500g faina integrala

10g drojdie uscata

Pt glazura:

1 ou

1 lingurita lapte

½ lingurita chimen macinat (grosier)

Mod de preparare

Adaugam ingredientele in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam aparatul pentru framantat si dospit.

Cand aluatul este gata de prelucrat, adica dospit, frumos crescut J, il rasturnam pe planseta de lucru si-l impartim in bucatele mici din care formama rulouri lungi, subtiri, din care formama cornuletele(vezi foto).

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol, ajutandu-ne de o furculita, batem oul cu laptele si cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem cornuletele. Presaram chimen deasupra si le dam la copt (cuptorul fiind preincalzit), pentru 20-25’.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

2 thoughts on “Covrigei din faina integrala si chimen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *