Costita pe pat de varza dulce in vas roman

vineri, 9 decembrie 2011 | Reply

O fripturica delicioasa cu garnitura alaturi, cu o aroma si un gust divin yumi,yumi…

Timp de pregatire: 150 minute

Ingrediente

2 kg costita proaspata de porc

1 lingura ulei

1 ceapa medie

1 morcov

1 fir praz (partea alba)

1 ardei gras

5 rosii cherry

100 ml supa de zarzavat

100 ml suc de rosii

1,5 kg varza dulce

1 legatura Frunze de marar proaspat

1 lingura de sare mare

1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza)

1 ardei iute, optional

Mod de preparare

Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.

Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.

Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.

Se serveste calda .

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *