Costita fiarta in zeama de varza cu boia si usturoi

duminică, 20 martie 2011 | Reply

Un preparat deosebit de gustos yumi,yumi…

Ingrediente

2 kg costita de porc afumata (preparata in casa sau cumparata de la tarani)

3 litri zeama de varza (strecurata)

boia dulce de ardei

mujdei de usturoi

Mod de preparare

Luam costita, (eu am taiat-o in doua, sa-mi ocupe mai putin loc) si o punem intr-o oala ce fierbe sub presiume (kukta). Adaugam zeama de varza, ne asiguram ca costita noastra este acoperita, punem capacul si lasam pe foc sa fiarba timp de 2,5h.Intre timp pregatim un mujdei tare. Dupa ce timpul de fierbere, a expirat, deschidem cu grija capacul( atentie la aburi!) si cu o furculita, incercam costita daca intra usor furculita si este moale, inseamna ca este gata. In cazul in care nu este destul de moale, o mai lasam putin la fiert.Cu o paleta sau cleste, scoatem costita pe un platou, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o ungem din abundenta, pe toate partile cu mujdei. La final o pudram cu boia dulce. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.Eu am portionat-o pana ce nu a fost complet rece( vezi foto; feliile nu sunt intacte) era pofta prea mare hi,hi,hi si am servit cu hrean.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *