Excelente pentru micul dejun, langa o cana de lapte 😀 !
Timp de pregatire: 190’
Ingrediente
Ingrediente aluat:
300ml apa
200ml lapte
1 lingura zahar
½ lingurita sare
1 ou(putin batut)
50g margarina topita
1kg faina alba "Dobrogea"
Umplutura:
1kg branza dulce de vaci
100g zahar
2galbenuse+ 1 ou intreg
Cateva ramuri de rozmarin proaspat
Glazura:
1ou
1lingura lapte
50g zahar tos
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina si am pus ingredientele exact in ordinea enumerata la ingrediente... pt. aluat, am setat programul de framantat si dospit ;-) si intre timp mi-am pregatit umplutura :-) .
Ouale cu zaharul le-am frecat intr-un bol, pana si-au dublat volumul si in acelasi timp zaharul s-a dizolvat, am adaugat branza de vaci si rozmarinul taiat marunt. Am omogenizat amestecul si l-am dat la rece pana cand aluatul a fost gata ;-) .
Cand semnalul sonor m-a anuntat ca masina, si-a finalizat treaba :lol: , am scos aluatul (din cuva masinii) pe planseta de lucru stropita inainte cu putin ulei si am impartit aluatul in patru parti egale.
Am intins fiecare bucata de aluat in cate-o sfera pe care am sectionat-o in opt bucati egale. Pe fiecare bucatica de aluat am pus cate o lingura de umplutura.
Am rulat de la exterior spre interiorul sferei , apasand putin pe margini (vezi poza). Am asezat cornurile cu distanta intre ele, in 2 tavi dinainte tapetate cu hartie de copt si le-am lasat la dospit 30’.
Intre timp, intr-un bol mic am batut bine oul cu laptele si mi-am pregatit o pensula ;-) si am aprins cuptorul aragazului :-P .
Cand timpul s-a scurs si cornurile au crescut in volum, am uns fiecare cornulet cu amestecul de ou si am presarat deasupra zahar tos.
Am copt cornurile timp de 40 minute la foc mediu.
Servim cand se racesc ! lucru destul de greu dealtfel :roll: deoarece aroma a rosmarinului la coacere se imprastie in toata casa :lol: .
Pofta buna !
Ce bine arata.
Multumesc draga mea, sunt si tare bune !