Conopida pane-reteta specific tarilor arabe

joi, 11 noiembrie 2010 | Reply

Conopida astfel preparata, este delicioasa, foarte aromata si se poate servi calda sau rece, deopotriva.

Timp de pregatire: 50’

 

 

 

 

Ingrediente

1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
2 oua
5-6 catei de usturoi
1 ceapa mica

1 legatura frunza de patrunjel verde
1 legatura frunze de menta verde
5 linguri cu varf de faina
½ lingurita ienibahar macinat

½ lingurita cuisoare macinate

½ lingurita scortisoara macinata

½ lingurita cardamon praf

½ lingurita piper macinat

1 lingurita chimin macinat
1 lingurita sare
2 linguri de lapte
ulei de palmier pt prajit

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.
Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.

Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.
Pofta buna!

Sursa de inspiratie aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *