Colac cu branza, sunca si leurda

vineri, 15 aprilie 2011 | Reply

Pufos, aromat, dulce-sarat e minunat la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte, iaurt sau chiar simplu.

Ingrediente

Pt aluat:

220ml lapte

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

2 linguri ulei

500g faina

1 plic drojdie uscata

Pt. umplutura:

200g branza proaspata

2 oua

50g pasta de leurda

100g cascaval

200g jambon afumat (sunca)

Pt deasupra:

1 ou

1 lingura lapte

Seminte de susan

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire.Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri.Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica.
Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon, apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat).Incepem sa pliem aluatul,vezi foto,apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc.
Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca.
Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan.Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se raceasca si-l feliem.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *