Dupa parerea mea ;-), cel mai rapid si cel mai la indemana desert pe care putem sa-l facem atunci cand vrem sau trebue sa pregatim un dulce simplu si rapid. 😆
Cu dulceata, branza, budinca, crema sau chiar simple :-D, clatitele sunt delicioase . 😛
Timp de pregatire: 45′
Ingrediente
2 oua
25g zahar tos
1 lingurita extract de vanilie
250ml apa minerala/sifon
250g faina alba
1 praf de sare
Pt umplutura:
200g mascarpone
200g smantana dulce pt frisca
50g zahar praf/ optional
100g zmeura
Pt decor:
100g zmeura
50g ciocolata rasa
Mod de preparare
Prima data pregatim aluatul de clatite astfel: spargem ouale intr-un bol de mixer, adaugam zaharul si vanilia si mixam pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala si sarea, apoi in ploaie cernem faina si amestecam cu o paleta pana o incorporam pe toata. Acoperim bolul cu o folie si dam aluatul la frigider pentru 15’.
Intre timp preparam crema mascarpone astfel: intr-un bol, golim branza mascarpone adaugam zaharul si amestecam bine. Intr-un alt bol, golim smantana dulce si cu robotul (sau cu un batator manual, in forma de poara ) batem pana optinem o frisca tare. Incorporam frisca in prima compozitie, cea de branza, amestecand usor, cu o paleta, pana la omogenizare.Dam crema la rece pana cocem clatitele.
Scoatem din frigider aluatul, il amestecam bine, incingem tigaia, stropip foarte putin cu ulei si ajutandu-ne de un polonic mic, adaugam compozitia in tigaie, rotind usor, ca acesta sa se imprastie pe toata suprafata tigaii. Dupa aprox 2-3' apar basicute la suprafata, acesta este momentul in care putem intoarce clatita si o mai lasam cam 1’ dupa care o scoatem pe o farfurie. Procedam la fel, pana terminam aluatul.
Lasam clatitele la racit si numai dupa aceia le umplem cu crema de branza. Ramane la aprecierea fiecaruia cata crema pune :roll: si cum impacheteaza clatita. :-D
Pofta buna !