Ciorba de vacuta

marți, 8 martie 2011 | Reply

O ciorbica cu putine grasimi, cu multe vitamine si un gust minunat !

Ingrediente

500g carne de vaca (eu am folosit fara os)

2 morcovi

1 telina

1 pastarnac

1 patrunjel(radacina)

1 fir praz

1ardei kapia

1 ceapa mare

300g mazare(congelata)

50ml ulei

Frunze de patrunjel

Frunze de marar

1 lingurita chimion macinat

1 lingurita tarhon uscat

Piper

Sare

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturilele spalam le curatam si le maruntim (vezi foto).
Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenitapoi adaugam ceapa, prazul si ardeiul kapia,lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile uscate, asezonam si dupa vre-o 10’ timp in care toate ingredientele s-au patruns inpreuna,complectam cu 3L de apa si lasam la fiert cam 60’( depinde de carne). Verificam carnea si daca este fiarta, adaugam mazarea, mai lasam 15’ la fiert, dupa care oprim focul, punem frunzele de patrunjel si marar si ciorba este gata de servit.Simpla sau cu smantana, oricum este delicioasa!

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *